MagiCut 123Flex vs. MagiCut 123Premium flex – Wat zijn de verschillen?

Kelvin de heer
01/03/2023
0

Een vraag die dagelijks de reveu passeert ; ”Wat is nu eigenlijk het verschil tussen Premium Flexfolie, 123Flex en 123Premium Flex? We moeten zeggen, het lijkt best op elkaar en we snappen best dat dit enigszins wat verwarrend kan overkomen. De verwarring waar we het over hebben is eigenlijk ontstaan aangezien in de loop der jaren het assortiment zo is verbreed, dat we nu maar liefst 200 soorten flexfolies in het assortiment hebben, best indrukwekkend, toch?

MAGICUT – 123Flex

In 2007 hebben wij ons eigen Flexfolie geïntroduceerd, in 2 varianten. Sneller, goedkoper en met dezelfde kwaliteit, die klanten gewend waren van het traditionele Premium Flexfolie. De twee 123 varianten zijn erop gericht om de arbeid zo makkelijk en snel mogelijk laten verlopen. Doordat de drager niet of nauwelijks kleeft kan het heel snel gepeld worden zonder dat het flexfolie bij het trekken steeds breekt. Dus je kan grote stukken flexfolie in één keer pellen en de binnenkantjes van de lettertjes snel verwijderen. Hierdoor kan veel tijd bespaard worden en tijd is geld, nietwaar? Dit maakt het 123Flex inmiddels favoriet bij klanten met veel volume opdrachten voor flexfolie. De bijzondere lijmlaag van het 123flex maakt het ook mogelijk deze flexfolie bij een hele lage temperatuur aan te brengen, bijvoorbeeld 15 seconden bij 130 graden celsius. Ideaal, voor kwetsbare stoffen. Van klanten met veel kleinere ontwerpen hoorden we wel eens dat het ook wel eens lastig is dat de drager niet kleeft, omdat ze te makkelijk ook iets te snel kleine details weg pelden die eigenlijk moesten blijven zitten. De eigenschappen zijn als volgt

MAGICUT – 123Premium Flex

Het 123Premium Flex heeft dezelfde spectaculaire, korte perstijd als het 123Flex, maar met de zelfklevende drager die we kennen van het Premium Flex. Het pellen heeft iets meer weerstand door de klevende drager waardoor kleine details beter blijven zitten. Je kan dus zeggen dat bij wat grotere ontwerpen het 123Flex door zijn hoge snelheid ideaal is, maar bij wat kleinere ontwerpen zorgt het 123Premium ervoor dat alle details van je ontwerp blijven waar ze horen, op de drager. Consequentie van de meer klevende drager is wel dat de drager van het 123Premium Flex koud verwijderd moet worden, waar de 123Flex en de Premium flex warm verwijderd kunnen worden. Overigens kan dit ook na langere tijd, dus je hoeft niet bij elke bedrukking te wachten tot het is afgekoeld, je kan dit ook nog prima doen na het persen van alle items.

Klanten die voor het eerst werken met 123Flex of 123Premium zijn altijd verbaasd dat deze flexfolie’s ondanks hun unieke korte perstijd en hoge kwaliteit op de stof niet duurder, maar zelfs goedkoper zijn dan het Premium Flex. Dat komt omdat we de 123flex en 123Premium flex geheel in eigen beheer fabriceren. Er zit niemand tussen en dat maakt dat we deze flexfolie soorten zo concurrerend geprijsd kunnen aanbieden.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden