Webwinkel Keurmerk

Epoxy Giethars

Lees goed dit bericht:

Sommige mensen last hebben of kunnen krijgen van een epoxy allergie. Men kan een allergie ontwikkelen als u (veel) huidcontact met niet uitgeharde epoxy hebt. Daarom leveren we ook handschoentjes mee. In de handleiding staat hier ook een stukje over. Kun je allergisch zijn of worden voor epoxy? Ja. Volgens onderzoeken kan 1 op de 5 mensen een allergie ontwikkelen. Om een een allergieontwikkeling te voorkomen beschermt u uw huis als u met epoxy werkt.

GlitterGlamour clear giethars epoxy bestaat uit 2 componenten; hars en harder die 1:1. kunnen worden gemixt.

- Glashelder and blijft helder
- UV gestabiliseerd
- Mooi strak oppervlak, hoeft niet te worden gepolijst
- Geen warmte ontwikkeling, dus geen krimp tijdens afkoeling
- Geen aantasting van onderliggende lakken etc.
- Waterbestendig, ook voor buiten
Gietepoxy wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Denk aan het bewerken van foto's of schilderijen, het maken van sieraden of ingieten van (tafel)bladen.

Lees voor het gebruik de handleiding op onze site.

Het hars-harder mengsel kan bij een begintemperatuur van 20˚ C tot 4 cm dik uitgegoten worden zonder dat het te warm wordt. Indien een dikkere laag nodig is, is het aan te bevelen in 2 x op te gieten. Dof schuren van de eerste laag voorkomt dan dat men de afscheiding tussen de eerste en de tweede laag ziet, maar het hoeft niet. Het epoxymengsel tast praktisch niets aan, in twijfelgevallen (bijv. vers gelakt tafelblad) even uitproberen.

Na het mengen begint de uitharding en dit gaat des te sneller naarmate de begintemperatuur hoger is. Bij ongeveer 20˚ C begintemperatuur blijft het mengsel nog zo lang vloeibaar dat ook de kleinste luchtbelletjes nog ± 10 mm kunnen opstijgen en aan het oppervlak kunnen openspringen en weer strak dichtvloeien. Bij ongeveer 30˚ C begintemperatuur gaat de uitharding sneller, maar het opstijgen van de kleinste luchtbelletjes gaat nog sneller. Het blijkt dat men dan wel ± 20 mm dikte luchtvrij krijgt voordat het mengsel te dik gaat worden voor verdere opstijging en openspringen aan het oppervlak.

Aangezien giethars niet hecht op PP materialen, adviseren wij als mallen silicone mallen te gebruiken. Daarbij plakt het materiaal ook niet op bijvoorbeeld vuilniszakken en tape (PP)

Via youtube kunt u leuke filmpjes bekijken hoe sieraden enzovoorts worden gemaakt.